حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲ 10 رمضان 1445 Tuesday, 19 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 408 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×

مسجد جامع

اين مسجد در محله مسجد جامع واقع شده است. ابن اسفنديار گويد : اين مسجد را ابتدا مازيار بن قارن بنا كرد (سال ۱۶۰ ق). اين مسجد در عهد فتحعلي شاه قاجار بر اثر زلزله خراب شد و در سال ۱۲۲۵ ق به قرمان اين شاه قاجار و به مباشرت ميرزا محمد شفيع بندپي‌اي صدر اعظم توسط مير محمد حسين ـ متوليان ـ دوباره ساخته شد.

.

مسجد خان بيك

مسجد كوچكي است كه در حياط مقبره بيكاييها واقع است

.

مسجد طوقدار بن

اين مسجد در محله طوقدار بن واقع است، داراي حياط كوچكي است و محراب آن در ضلع جنوبي حياط واقع است. بر كاشيهاي محراب آياتي از قرآن مجيد به خط نستعليق نوشته شده است. اين بنا در سال ۱۳۴۹ به همت حاج محمدعلي ايماني كه باني بسياري از امور خير ديگر در بابل بوده تعمير شد

 مسجد قهاريه

اين مسجد در حوالي محله شهدا واقع بوده باني اين مسجد قهار قلي خان، حاكم بارفروش عهد قاجاريه بود. اين مسجد زيبا داراي حياط كوچكي بود و محرابه آن در ضلع جنوبي حياط قرار داشت. بناي قديمي مسجد قهاريه در سال ۱۳۷۷ تخريب شد و ديگر اثري از آن باقي نماند

تكيه پير علم يا تكيه مرادبيك

مراد بيك برادر كاظم بيك (باني مسجد كاظم بيك) بوده است، تكيه پير علم يا تكيه مراد بيك از يادگارهاي اوست. اين تكيه در محله مراد بيك واقع است و از تكاياي قديمي شهر محسوب مي‌شود اين بنا در سال ۱۳۴۹ به همت حاج محمدعلي ايماني كه باني بسياري از امور خير ديگر بود بازسازی گردید.

كيجا تكيه

كيجا تكيه در دوره ناصرالدين شاه قاجار ساخته شده و در محله حمزه كلا واقع است. كيجا تكيه سقاتالاري دو طبقه دارد كه بنا بر روايتي دو دختر با فروش جهيزيه خود اين بنا را ساخته‌اند و از اينرو كيجا تكيه ناميده مي‌شود. ستونهاي مارپيچ و سرستونهاي دهان اژدري و نقاشيهاي اساطيري ان اين سقاتالار را زيباترين سقاتالار ايران و گستردگي موضوعات اساطيري و داستاني منقوش بر در و ديوار و سقف اين بنا كيجا تكيه را شگفت انگيزترين و ديدني‌ترين اثر تاريخي بابل ساخته است. اين بنا از شهرت ملي برخوردار است

 مسجد كاظم بيك

اين مسجد در ميدان سرحمام واقع است. اين بنا در سال ۱۰۹۲ توسط حاج كاظم بيك، از معتمدين بارفروش، ساخته شد. در سال ۱۱۰۱ پسر او آقا محمدرضا و در سال ۱۱۶۹ مولانا ميرنظام الدين محمد به تعمير آن همت گماشتند. مسجد كاظم بيك در ابتدا محل تدريس علوم ديني نيز بوده است. در طرف شرقي مسجد اتاقي است كه مقبره چند تن از علما است. مسجد داراي كتيبه‌هايي به خط نستعليق است. در كنار مسجد كاظم بيك مقبره‌هاي ملامحمد حمزه و فرزندش شيخ محمدحسن و شيخعلي شريعتمدار و شيخ محمد حسن شريعتمدار قرار دارد. محمدجعفر كاظم بيكي، كه هنوز در قيد حيات است ، متولي اين مسجد مي‌باشد. او در سال ۱۳۴۲ مسجد را تعمير كرده است. اين مسجد و مقبره‌هاي كنارش بيش از ده كتيبه دارد

مسجد گلشن

اين مسجد در محله گلشن در حوالي مسجد بي‌سر تكيه و چهارراه شهدا واقع شده است. حدس ‌زده مي‌شود كه قدمت اين مسجد احتمالا به دوره صفويه باز مي‌گردد. اما امروزه در مسجد گلشن عموما آثار قديمي ديده نمي‌شود

مسجد محدثين

اين مسجد در محله طوقدار بن واقع است. ملانصيرا در عالم شهود به ديدار امام زمان (ع) مشرق شد و همو دستور ساختن محراب اين مسجد را داده است و كتيبه‌اي كه بر محراب مسجد نوشته شده گوياي اين امر است. در ضلع شمالي مسجد مقبره‌هاي ملانصيرا و شيخ كبير قرار دارند است.

مسجد كاظم بيك

اين مسجد در ميدان سرحمام واقع است. اين بنا در سال ۱۰۹۲ توسط حاج كاظم بيك، از معتمدين بارفروش، ساخته شد. در سال ۱۱۰۱ پسر او آقا محمدرضا و در سال ۱۱۶۹ مولانا ميرنظام الدين محمد به تعمير آن همت گماشتند. مسجد كاظم بيك در ابتدا محل تدريس علوم ديني نيز بوده است. در طرف شرقي مسجد اتاقي است كه مقبره چند تن از علما است. مسجد داراي كتيبه‌هايي به خط نستعليق است. در كنار مسجد كاظم بيك مقبره‌هاي ملامحمد حمزه و فرزندش شيخ محمدحسن و شيخعلي شريعتمدار و شيخ محمد حسن شريعتمدار قرار دارد. محمدجعفر كاظم بيكي، كه هنوز در قيد حيات است ، متولي اين مسجد مي‌باشد. او در سال ۱۳۴۲ مسجد را تعمير كرده است. اين مسجد و مقبره‌هاي كنارش بيش از ده كتيبه دارد.

مسجد گلشن

اين مسجد در محله گلشن در حوالي مسجد بي‌سر تكيه و چهارراه شهدا واقع شده است. حدس ‌زده مي‌شود كه قدمت اين مسجد احتمالا به دوره صفويه باز مي‌گردد. اما امروزه در مسجد گلشن عموما آثار قديمي ديده نمي‌شود.

مسجد بي‌سر تكيه

اين مسجد در محله بي سر تكيه واقع شده است. داراي حياط كوچكي است و گلدسته‌اي زيبا دارد. مسجد بي سر تكيه از يادگارهاي عهد قاجاريه است.

مسجد چهارسوق

اين مسجد در محله چهارسوق واقع است. مسجد چهارسوق در دوره صفويه ساخته شده است.از روي كتيبه‌اي كه اكنون در ديوار جنوبي حياط ـ كه ديوار اصلي محرابه است ـ قرار دارد در مي‌يابيم كه اين مسجد در سال ۱۲۱۱ ق توسط حاجي حسين نامي تجديد بنا شد.

مسجد چال

اين مسجد كه به مسجد حاجي ميرزا بابا نيز معروف است در محله چهارسوق واقع است، مسجد چال حياطي است كه دوازده حجره دارد و محرابه مسجد در ضلع جنوبي حياط واقع است. بر كتيبه مسجد تاريخ ۱۳۲۳ قمري و نام كاتب شيخ محمدرضا و متولي آن آقا علي حك شده است.